Proč si pořídit rozkládací pohovku?

Sedací souprava je dominantou obývacího pokoje, plní estetickou i praktickou funkci. Kromě toho, že by měla být radost se na ní nejen podívat, ale i posadit, může plnit i další úlohy. Třeba taková rozkládací pohovka vám může ušetřit spoustu starostí. Jak?

Pohovka by měla ladit s interiérem

Sedačka je důležitou součástí interiéru, je tím prvním, čeho si většinou všimneme. Měla by být pohodlná, praktická a samozřejmě také pěkná. S interiérem by měla ladit, a to zejména stylem a barvou. Ta ale může být i v kontrastu s ostatním vybavením, záleží na tom, jak moc odvážní a kreativní jsme a jak na nás má celkově působit.

Víte, že když si vybíráte sedačku, máte na výběr z několika možností? Pořídit si můžete klasickou sedačku, kterou často označujeme jako gauč, sedačku do L, sedačku do U a sedací soupravy z několika kusů nábytku určeného k sezení, jako jsou pohovky, otomany a křesla?

Rozkládací pohovka se dá využít i jinak, než jen k sezení

Sedačky si do obývacího pokoje většinou vybíráme proto, abychom si měli kam sednout, když chceme sledovat televizi nebo si po návratu domů jen tak odpočinout. Rádi na ně usadíme i hosty, kteří přijdou na návštěvu. Ani to ale nemusí být vše, kdo z nás ještě neřešil, že u něj někdo chtěl přespat, ale neměl kde? Rozkládací pohovka tento problém vyřeší.

Víte, že rozkládací pohovka má i další výhody?

  • Je praktická a šetří prostor.
  • Využijete ji pro sebe i pro návštěvy, které už nemusíte posílat na hotel.
  • Mohou disponovat úložným prostorem, což ocení hlavně ti, kdo mají malý byt.

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Na čem při výběru rozkládací sedačky záleží?

Když se rozhodnete pro rozkládací sedačku, je třeba se zaměřit na:

  • Počet míst na spaní v rozloženém stavu (většinou jde o 1 nebo 2 místa).
  • Způsob rozkládání, který je zásadní s ohledem na prostor, který na rozloženou sedačku budete potřebovat. Některé se vysouvají dopředu, jiné sklopením zádové opěrky.

A co úložný prostor?

I ten může být součástí rozkládací pohovky, a vlastně by i měl. Kam byste taky ukládali peřiny, polštáře, povlečení a další věci? Většinou se nachází pod hlavní sedací částí nebo v otomanu a otvírá se vyklápěním nebo vysouváním. Kdo má doma málo úložného prostoru, tomu může rozkládací pohovka vytrhnout trn z paty.

Comments are closed.