Prodej zahrady, Budyně nad Ohří, 1604 m2

Budyně nad Ohří

785 860 Kč
/za nemovitost
490 Kč za 1m2
Hypotéka od 3 745 Kč /měs. Chci hypotéku

Parametry pozemku

AdresaBudyně nad Ohří
ID6715
Lokalita objektuSamota
Plocha nemovitosti1604 m2

Origo partneři v Budyni nad Ohří

Okna a dveře

Rekonstrukce

Zámečnické práce

Popis

V Přírodním parku Dolní Poohří v k.ú. města Budyně nad Ohří se nabízí příležitost ke koupi pozemků p.č. 437/1 o výměře 852m2 a p.č. 437/2 o výměře 752m2 (způsob využití - zahrady). Daná lokalita skýtá pro vlastníka několik výhod:
1) V lokalitě nelze kromě daných pozemků uskutečnit podobný stavební záměr, vlastník je a bude plným poživatelem užitků z přírodního charakteru daného území.
2) V územním plánu jsou pozemky zařazeny v plochách "Zahrady a sady" a jejich přípustné využití spočívá v umísťování staveb, které jsou určeny pro funkční využití těchto ploch.
3) Místně příslušný SÚ vyjádřil v územně plánovací informaci přípustnost umístění dvou skleníků do 40m2 zast. plochy a výšky 5m a přípustnost oplocení parcel, přičemž z právní definice skleníku "stavba pro celoroční pěstování rostlin s částečně řízeným prostředím, s prosklenými stěnami a střechou, s možnostmi vytápění a zavlažování, pokud je vybudována na pevných a trvalých základech" plyne, že ve skleníku je možné topit a využívat ho celoročně!
4) Výhodou dikce dané územně plánovací informace je skutečnost, že výstavbu skleníků a oplocení již není nutné řešit s žádnou státní autoritou, neboť podle § 79 zák.183/2006 tyto stavby nevyžadují ani územní souhlas. Musíme dodat, že tato výhoda končí k 30.6.2027, kdy skončí přechodné období pro uplatňování "starého" stavebního zákona. Od tohoto data nebude možné umístění skleníků do nezastavitelné plochy bez participace státních autorit.
5) V blízkosti pozemků vedou 2 cyklostezky národního významu (6. Ohře a Zlatá stezka Zemí hradů). Tato okolnost skýtá v případě zájmu o "vedlejší využití" pozemků zajímavý potenciál.
6) Cyklostezku v majetku Lesů ČR, lze využít jako příjezdovou cestu k pozemku. Na cyklostezce je umístěna uzamykatelná brána. Vlastník pozemku žádá o povolení k vjezdu Lesy ČR. Ostatní přístupy jsou garantované přes veřejně účelové komunikace.
7) Pozemek p.č.437/1 má charakter pěstební plochy (není lemován stromy), zatímco pozemek p.č. 437/2 je ve stínu stromů a doslova vybízí k realizaci možného stavebního záměru. K závlaze výpěstků či napájení zvířat je možné využít Malou Ohři v blízkosti pozemku. Realizace vlastní studny na pozemku je možná s ohledem na využití pozemků podle ÚP.
8) Koupání, vodáctví a ostatní letní radovánky jsou možné v docházkové vzdálenosti, na přívětivém břehu řeky Ohře.
9) Do Budyně nad Ohří lze pohodlně dojít pěšky, město poskytuje potřebnou občanskou vybavenost a infrastrukturně je napojeno na Středočeský kraj a Prahu. Cesta do Prahy po blízké dálnici D8 vám zabere cca 30 minut.
10) Nelze opomenout, že poblíž nedaleké obce Nížebohy (6 km) je závazně plánován terminál Roudnice nad Labem pro vysokorychlostní železnici. Pro dlouhodobého vlastníka je tato okolnost určitě pozitivním přínosem z hlediska budoucí mobility.
Vzhledem k doplňkové funkci pozemků (slunce, stín) se nabízejí pouze zároveň. Cena za 1m2 je 490,-Kč. Zveřejněné fotografie jsou pouze ilustrační a nemají funkci poradenskou či doporučující.

Makléř

Máte zájem o tento pozemek?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@origo-reality.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Přihlášení k odběru

Nenechte si ujít nejnovější nabídky prodeje zahrad v Budyni nad Ohří.