Prodej chalupy, Koberovy, 230 m2

Koberovy

6 500 000 Kč
/za nemovitost
Hypotéka od 30 977 Kč /měs. Chci hypotéku

Parametry domu

AdresaKoberovy
StavbaSmíšená
Stav objektuDobrý
Plocha užitná230 m2
Typ objektuPatrový
Lokalita objektuCentrum obce
Plocha nemovitosti1497 m2
Třída energetické náročnostiG - Mimořádně nehospodárná
Garáž

Origo partneři v Koberovech

Rekonstrukce

Úklidové služby

Popis

Nemovitost domu je situovaná v části obce Koberovy - Besedice. Tato část obce je umístěná na okraji Českého ráje mezi Malou Skálou a Turnovem se zástavbou rekreačních i rodinných domů nedaleko skalního útvaru zvaném „Kalich“ s navazujícími turistickými stezkami. Přístup k nemovitosti je z obecní zpevněné komunikace navazující na hlavní silnici procházející obcí. K domu přináleží pozemky o celkové výměře 1.497 m2 tvořící s domem jeden funkční celek, kdy dle platného územního plánu je celá plocha určená k zastavění rodinnými nebo rekreačními domy.
Objekt domu spolu se stodolou byl postavený v polovině devatenáctého století jako poloroubené hospodářské stavení v jihovýchodním svahu obce s výhledem na Kozákov a Trosky. Nad domem je do svahu zapuštěná zděná kamenná stodola zastřešená sedlovou střechou. V sedmdesátých letech byla zděná hospodářská část přestavěna na bydlení se zachováním původních klenutých prostor v přízemí se zděnou nástavbou podlaží a podstřeší včetně betonového venkovního schodiště. Původní podsklepená roubená část byla v roce 2005 zbouraná a nově vystavěná na původním kamenném zdivu suterénu a podezdívky. Roubená část je provedena ve stejném objemu jako původní obytná roubená část se zastřešením sedlovou střechou a stavebně i funkčně propojena se zděnou částí.
Vstup do domu je obecní komunikace přes zpevněnou plochu mezi domem a stodolou do chodby v přízemí zděné části. Z chodby je vstup nalevo do nové roubené části a po kamenném schodišti do klenutého kamenného sklepa. Proti hlavnímu vchodu je vstup do původní části užívané jako obchod v přízemí. Vedle hlavního vstupu je vchod do klenutého sklepa užívaném jako kotelna a uhelna a dále pak venkovní schodiště do podlaží domu kdy pod schodištěm je umístěné samostatné WC. V podlaží je pak samostatný byt skládající se z předsíně s navazujícím schodištěm do podstřeší a vstupem na WC. Z předsíně je vstup do chodby s průchodem do obývacího pokoje s balkónkem a samostatné ložnice, nalevo je pak umístěná kuchyň s navazující koupelnou a průchod do podkroví roubené části s vnitřním dřevěným schodištěm do přízemí roubené části. V roubené části je v podkroví i přízemí vždy velká samostatná místnost s krbovými kamny osazenými v přízemí. V podstřeší zděné části je velký půdní prostor s vikýřem a možností obytné vestavby.
Zděná stodola zapuštěná do příkrého svahu je provedená částečně z kamenného a částečně cihelného zdiva s dřevěným stropem a dřevěnou nástavbou podkroví zastřešeném sedlovou střechou se vstupem do přízemí přímo z terénu od domu a do podkroví pak z terénu nad domem do štítu stavby. Objekt slouží jako sklad nářadí i dílna nebo garáž.
Objekt domu je napojený na obecní vodovod plus studna na pozemku, odkanalizován do žumpy u domu s trativodem a napojen na elektřinu vrchním závěsným kabelem ze sloupu ele.vedení s možností napojení na zemní plyn z pilíře osazeném na hranici pozemku.
Velmi hezké místo vhodné jak pro rekreaci tak k trvalému bydlení v dobrém stavebně konstrukčním stavu

Makléř

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@origo-reality.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Přihlášení k odběru

Nenechte si ujít nejnovější nabídky prodeje chalup v Koberovech.