Prodej rodinného domu, Žihobce, 120 m2 (ID: 1404024)

Žihobce, okres Klatovy

2 980 000 Kč

SLEVA
Hypotéka od 14 202 Kč /měs. Chci hypotéku

Parametry domu

AdresaŽihobce, okres Klatovy
ID2024003
StavbaCihlová
Stav objektuPřed rekonstrukcí
Plocha užitná120 m2
Druh objektuSamostatný
Plocha budovy306 m2
Plocha nemovitosti688 m2

Origo partneři v Žihobcích

Podlahy

Stěhovací služby

Střechy

Popis

Motto: kouzelné místo pod Šumavou, kde pohádka se stává skutečností..
Pozemek: zastavěná plocha a nádvoří o výměře 306 m², zahrada o výměře 382 m². Celkem 688 m²
Lokalita: Pošumaví, Žihobce - obec s dávnou historií uváděná již v 11. století jako majetek Břevnovského kláštera. Dominantou je zde krásný novorománský kostel, který spolu se zámkem, volně přístupným přírodně krajinářským parkem a nenarušenou venkovskou zástavbou v jádru obce tvoří jedno z nejmalebnějších míst Pošumaví. Krásný rámec obci tvoří modravé pásmo šumavských hor s vrcholem Javorníku známého rozhlednou – je zde i středisko rodinné letní i zimní rekreace vybavené restauracemi, penziony – s pěkným lyžařským svahem s vleky. Tato krajina je pověstná krásnými výhledy do kraje. Žihobce jsou „kulisa do pohádky“, ke které patří i historicky doložený příběh kněžny Káči – prosté dívky, která se stala manželkou knížete Lamberka – pána zdejšího panství. Nevěříte? – přečtěte si jej – a přijeďte se podívat na tohle kouzelné místo, kde pohádka se může stát skutečností….
Popis: Dům se nachází souběžně s místní komunikací směr Bílenice. Hlavní stavbou je obytné stavení – klasická, zděná stavba se sedlovou střechou krytou keramickými taškami. Dům obklopuje zahrada s kolnou na úschovu zahradního nářadí a dřeva. Dům je částečně podsklepený. V současné době byla realizována výměna plastových oken s trojizolačním sklem. Dům vyžaduje rekonstrukci.
Vnitřní dispozice: do domu se vstupuje ze zápraží do předsíně – z ní vedou dveře vpravo do kuchyně, kde jsou kamna na tuhá paliva, na ní navazuje další pokoj s krbem. Naproti vstupním dveřím je ložnice. Vpravo od vchodu je WC a komora. Po schodech dolů do mezipatra je koupelna s vanou. V prvním patře domu je obytná jedna místnost. Jsou zde dva další půdní prostory, ze kterých by šly udělat obytné pokoje.
Inženýrské sítě:
- El. – chalupa je napojena na veř. síť ČEZ, 220,380
- Voda – vlastní kopaná studna, obecní
- Kanalizace – obecní
- Komunikační napojení – bezproblémové z místní komunikace
PENB- třídy G

Makléř

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@origo-reality.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Přihlášení k odběru

Nenechte si ujít nejnovější nabídky prodeje rodinných domů v Žihobcích.