Prodej rodinného domu, Kolinec - Mlázovy, 180 m2

Kolinec, Mlázovy

1 120 000 Kč
/za nemovitost
Hypotéka od 5 338 Kč /měs. Chci hypotéku

Parametry domu

AdresaKolinec, Mlázovy
IDD311
StavbaSmíšená
Stav objektuPřed rekonstrukcí
Plocha užitná240 m2
VybavenoČástečně
Typ objektuPatrový
Druh objektuSamostatný
Lokalita objektuKlidná část obce
Plocha budovy184 m2
Podlahová plocha180 m2
Plocha nemovitosti655 m2
Plocha nebytových prostor60 m2
Třída energetické náročnostiG - Mimořádně nehospodárná
Elektřina230V, 400V
TopeníLokální tuhá paliva
KomunikaceAsfaltová
DopravaSilnice, Autobus
VodaVodovod
Sklep
Výtah
Bezbarierový přístup
Parkování

Origo partneři v Kolinci

Podlahy

Stěhovací služby

Popis

Nabízíme prodej historického domu ( není památkově chráněn ), - v historických zmínkách se mluví o „ville“, při jednom okraji roztroušené obce Mlázovy. Obec vznikla zřejmě již v průběhu 13. století, první písemná zmínka o ní je z počátku 14. století, kdy jméno Mlázovy dostala údajně po zakladateli, pražském kanovníku jménem Mláz. Už na první pohled dům s hospodářským přístavkem svědčí o jeho dávné historii, kterou pod závojem času potvrzuje i jeho atmosféra. Historické listy se dále zmiňují, že v tomto domě bydlely zámecké paní Terezie se sestrou Marií z rodu Kleistů po té, když pod jejich vedením upadl zámek se statkem do dluhů, byly nuceni ho prodat v r. 1906 obchodníkům Vilému Straussovi a Šimonu Lappertovi z Karlových Varů.
Jedná se o dvoupodlažní dům, se zastavěnou plochou 124m2, s navazující stodolou 60m2, s půdou a podsklepením. Celková plocha domu s pozemkem činí 655 m2. Vnitřní dispozice přízemí s podl. pl.90m2: vstupní chodba, tři místnosti, schodiště do patra. Z přízemí je vstup do sklepních prostor. V patře s podl. pl. 90m2: tři pokoje, kuchyně, WC suché, vstup na půdu.
Vytápění lokální na TP, voda je napojena na obecní vodovod. El. 230/400V. Přístup k domu je po asfaltové komunikaci, kterou využívají převážně jen vlastníci sousedních domů. V těsné blízkosti jsou jen louky a les. K této nemovitosti lze přikoupit stodolu s pozemkem (přes cestu, 5m od domu) o zast.p. 120m2 s pozemkem, o celkové pl. 339 m2 za 980.000,-Kč.
Obec Mlázovy, jen 2,5 km od městyse Kolinec a 14 km od Klatov i Sušic. Nabízíme pro zajímavou lokalitu v dostupné vzdálenosti do přírody i Šumavy i blízkosti měst Sušice, Klatovy. Dům je vhodný po na trvalé bydlení.

Makléř

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@origo-reality.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Přihlášení k odběru

Nenechte si ujít nejnovější nabídky prodeje rodinných domů v Kolinci.