Prodej rodinného domu, Ostrava, Chladná, 265 m2

Chladná, Ostrava

8 995 000 Kč
/za nemovitost
Hypotéka od 42 868 Kč /měs. Chci hypotéku

Parametry domu

AdresaChladná, Ostrava
IDN00183
StavbaCihlová
Stav objektuPo rekonstrukci
Plocha užitná265 m2
Typ objektuPatrový
Lokalita objektuKlidná část obce
Plocha nemovitosti702 m2
Třída energetické náročnostiE - Nehospodárná
Garáž

Origo partneři v Ostravě

Popis

Jsou věci, do kterých není vůbec těžké se zamilovat. Třeba jako do tohoto domu. A to hned z několika důvodů. Když jsem do něj vstoupil poprvé, oslovil mě svojí atmosférou. Cítil jsem se, jako bych tady byl doma. Tím, jak je vkusně zrekonstruovaný – moderní, ale přitom neztratil nic ze své duše. A místem – protože Slezská Ostrava je dnes více než jen „dobrou adresou“.

Dům je dispozičně řešený jako 4+1 a celkem nabídne přes 265 m2 užitné plochy. Dům má celkem 4 podlaží – to první tvoří podsklepení celého domu a garáž. V dalším patře najdete prostorný obývací pokoj (34 m2) s krbem, který v zimě vytvoří atmosféru a ještě ušetří na vytápění. Kuchyně je relativně zánovní, vybavena všemi důležitými spotřebiči. A všechny tady zůstanou. Hned z kuchyně se dostanete na jednu z teras domu, která v létě skvěle nahradí jídelnu. Koupelna v této části domu je vybavena moderním sprchovým koutem a WC.

Třetí patro je obytné. Velkorysá ložnice a jeden z pokojů. Zde najdete druhou, prostornou koupelnu s vanou, která prošla celkovou rekonstrukcí před necelými čtyřmi lety. Jeden z nejlepších prvků celého domu je pro mě využití prostoru kolem centrálního schodiště – jako odpočívárna, pracovna anebo klidně další herna pro děti. Při rekonstrukci se využilo podkroví domu, které je nyní obytné. Aktuálně se využívá jako stylový pokoj pro rodiče, stejně tak dobře může sloužit i pro případné návštěvy.

Pro milovníky technických údajů:
Základy domu pochází z roku 1963. V roce 2000 byl dům zásadně zrekonstruován, takže z něj v podstatě zbylo pouze vnější zdivo a celá vnitřní část byla postavena znovu. Nové jsou všechny rozvody (elektřina, voda plyn), střecha domu (tašky Bramac), která je zateplena vatou, byly udělány hydroizolace základů. Základové zdivo je z pálených cihel, tloušťka vnějších zdí 45 cm. Dům si tak udržuje příjemné a stabilní klima po celý rok. Zdivo je zateplené polystyrenem 6 cm.

Dům je vytápěný plynem a na to, jak je veliký, jsou jeho náklady na provoz stále příznivé. Zálohy na plyn cca 3.000 Kč měsíčně, elektřina 2500 měsíčně. Voda teče z obecního vodovodu a odpady jsou svedeny do místní kanalizace.

Skvělá je i orientace domu jiho-západním směrem. Celý den tady svítí sluníčko a v létě můžete pozorovat jeho západy ze zastřešené terasy na zahradě s grilem. Ta je (alespoň za mě) naprosto optimální – má 592 m2, takže sekáním trávy nestrávíte celý víkend, ale zároveň bude dobře sloužit. Je udržovaná a působí na mě harmonicky.

Slezská Ostrava je po právu jednou z nejvyhledávanějších částí Ostravy. Protože nabízí klid a atmosféru vesnice, ale zároveň do centra města je to jenom 5 minut autem. Vašimi sousedy budou architekti, lékaři a advokáti. Pár kroků od domu, a jste v lese. Necelých 100 metrů od domu najdete obchod i autobusovou zastávku.

Za mě osobně je toto naprosto fantastické místo pro život. Tak se přijďte podívat osobně.

Makléř

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@origo-reality.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Přihlášení k odběru

Nenechte si ujít nejnovější nabídky prodeje rodinných domů v Ostravě.